Механа Каролина - Цигов Чарк

На този адрес се намираше официалният сайт на Механа Каролина - Цигов Чарк. Механата вече е шкембеджийница, а бунгалата, които предлагат под наем за нощувки може да видите като потърсите в Google "бунгала каролина". Тук ще намерите полезна туристическа информация и съвети при пътуване.

Пълен гид за избор на хотел

Изборът на правилния хотел винаги е труден въпрос, а с количеството промоционални оферти, програми и комбинирани оферти задачата става още по-сложна. Работата не се улеснява от това, че повечето хотели в наши дни имат сайтове, пълни с невероятни снимки и професионално написан текст, който ви кара да вярвате, че ще се къпете в лукс от секундата, в която прекрачите прага на хотела. Как можете да кажете дали хотела ще отговори на рекламата си и, по-важното, дали той е правилният хотел за вас?

Тъй като всеки пътуващ има различни нужди, когато търси хотел, трябва да се запитате кое е най-важното за вас. Независимо дали търсите най-изгодния вариант, най-добрата локация или най-добрия ресторант сме разбили процеса на подбор, така че да направим по-лесно намирането на най-подходящия хотел за вашето пътуване.

Хотелски стая със страхотна гледка


Кое е най-важното?


Преди да започнете да търсите, запитайте се какъв тип настаняване искате и какво ще позволи бюджета ви. Дали локацията е по-важна от цената, или сте ограничени от хотели под $150 на вечер, независимо от локацията? Трябва ли ви хотел със спа и фитнес център, или по-скоро искате да отседнете малко местенце с местен чар?

След като решите кой е най-големия ви приоритет, можете да започнете с по-конкретно търсене. Следват най-важните определящи фактори при избора на хотел, както и съвети за това как да намерите най-подходящия хотел за вас.

Цена: Почти всяка търсачка за хотели ви дава опция да подредите резултатите по цена. Не се ограничавайте само с най-големите сайтове (Booking.com, Expedia, Travelocity и Orbitz). Може да посетите и някои от по-малките сайтове като Kayak.com, Venere.com и Hotels.com. И не забравяйте да проверите отстъпките, които предлагат хотелите, към които имате клиентска карта за отстъпка!

Локация: Всички търсачки за настаняване ви позволяват да видите резултатите на карта, така че да видите кои са точно на плажа, в центъра на града или в квартала, който предпочитате. Повечето също така имат опцията да ограничите търсенето по зададен от вас радиус в километри около точка на картата.

Атмосфера: Намирането на хотел с по-уникална атмосфера (т.е. извън големите вериги) е по-лесно с интернет търсачките, но все пак отнема повече време, отколкото ако заложите на наложените имена. Може да пробвате с търсене за "необичайни хотели", "традиционни хотели" и "алтернативни хотели".

Удобства и екстри: Повечето търсачки за хотели ви позволяват да посочите определени удобства, които търсите, като например наличието на фитнес център, плувен басейн, спа или ресторант. Ако има опция за сравнение на хотели по тези показатели - използвайте я.

Хотелска стая в Хонг-Конг със страхотна гледка

Лукс: Ако търсите истински луксозно и отличително място за отсядане, то токава групи като "Leading Hotels of the World", "Five Star Alliance" и "Boutique Hotels & Resorts International" са мястото, откъде да започнете търсенето си.

Подходящи за семейства с деца: Ако ще водите деца с вас, то проверете за специални отстъпки, както и за политиката на хотела в това отношение. Един забавен преглед на темата е направил Тимур в неговия блог.


Как стоят нещата в хотела реално


Не е добра идея да резервирате хотел без да погледнете ревютата за него, писани от други пътуващи на сайтовете на търсачките за хотели и на сайтове като TripAdvisor и VirtualTourist. Това е мястото да научите какво е действително отношението на персонала, колко са чисти стаите и дали Wi-Fi интернета наистина работи.

Разбира се, не трябва всичко да си приема като чиста монета. Различните хора имат различна чувствителност към различните неща. Търсете обективните факти в ревюто и се опитайте да се абстрахирате от по-субективните впечатления. Например - ако климатиците не са работели в най-голямата жега, това е обективен минус, особено ако се е случило на няколко души по различно време. Ако на някого му се е сторило, че пиколото го е погледнало накриво - това е субективно, а и може човека просто да не е разбрал защо...

Твърде позитивните ревюта може да са писани от служители на хотела, докато някои от негативните може да са написани от конкуренти или просто класически хейтъри. В този смисъл е добре да проверите дали системата позволява на всеки, а не само на доказани посетители на хотела да пишат ревюта. Въпреки всичко това, ревютата обикновено са добър източник на информация за хотела, който разглеждате.

Гледка към Лас Вегас от хотел Палмс

Не забравяйте да погледнете и снимките, качени от потребителите, ако има такава възможност. Те обикновено са много по-реалистични от професионалните фотографии, които ще видите на сайта на хотела.

Пожелаваме ви незабравими и щастливи пътувания и настанявания по целия свят!