Механа Каролина - Цигов Чарк

На този адрес се намираше официалният сайт на Механа Каролина - Цигов Чарк. Механата вече е шкембеджийница, а бунгалата, които предлагат под наем за нощувки може да видите като потърсите в Google "бунгала каролина". Тук ще намерите полезна туристическа информация и съвети при пътуване.

Съвети за резервация на евтини самолетни билети

За да разбирете как да намерите най-евтини самолетни билети първо е необходимо да разберете как се образуват цените на билетите за различните полети, от какво зависи дали ще се повишават или понижават.

Луксозна самолетна кабина

Четирите основни причини за повишаване или понижаване на цените на билетите са: конкуренцията, търсене, предлагане и цените на горивата. Заедно, тези неща образуват така нареченият "фактор на товара". Авиолиниите искат да самолетите им да са пълни и да имат максимална печалба. За да постигнат това изчисляват "фактора на товара" на всеки самолет, като това обикновено се отразява на процента от местата, продадени за даден полет. Ако фактора на товара и търсенето са ниски, авиокомпанията пуска повече по-евтини билети, за да не рискува самолета да пътува празен, съответно да е на загуба.

Най-важното, ако целите най-евтин билет е да бъдете гъвкави с времето на полета. Разликата между цените за първо и пето число на даден месец например може да бъде десетки и стотици евро. За да летите на ниски цени, трябва да избягвате най-натоварените периоди - празниците, уикендите, периоди на големи фестивали и бизнес експо-та в страната-дестинация. Можете да проверите кога има почивни дни в сайтове с календар на официалните празници и неработни дни.

Важно е да търсите алтернативни маршрути. Не винаги най-изгодния полет е най-късия. Понякога полет с прекачване излиза по-евтин. Също така е добра идея да огледате полетите и до съседни летища. Понякога полет до съседен град в комбинация с билет за влак или автобус до крайната ви дестинация излиза значително по-евтин (тук сериозно влияние оказват летищните такси).

Също така не трябва да сте "женени" за дадена авиокомпания, дори и тя да е нискотарифна като WizzAir, EasyJet, RyanAir и т.н.. Ползвайте търсачка за самолетни билети, за да видите връзки с различни авиолинии. Далеч не винаги най-изгодния е с lowcost превозвач. Може най-изгодния полет да е с 4 различни авиокомпании за четирите му части (за двупосочен полет с едно прекачване във всяка посока).


Още съвети и полезни ресурси


В тази страница казваме най-важните пунктове, но далеч не можем да обхванем цялата тематика за резервиране на изгодни самолетни билети. Това е списък с няколко полезни ресурса, както за хора със сериозна бройка полети зад гърба си, така и за по-новите в летенето.